Трамп виділив $771 млн на протидію агресії РФ, але потім вирішив їх використати на стіну на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп спочатку виділив $771 млн на стримування агресії РФ в Європі, але потім перенаправив їх на проєкт будівництва стіни на кордоні з Мексикою

Про це у Twitter повідомив лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер

"Президент Дональд Трамп знову ж таки ставить Володимира Путіна перед безпекою американського народу та наших союзників. Скорочення фінансування, яке використовується для підкріплення наших надійних європейських союзників проти російської агресії, щоб просунути Трампу власний політично-вмотивований проєкт марнославства - є обурливим, неправильним та послаблює нашу національну безпеку," - розгнівався сенатор.

За словами Шумера, лише за 2 тижні президент Трамп забезпечив 2 перемоги американському ворогу Путіну, "який займається подальшими спробами підірвати виборчу систему".

Зазначається, що мова йде про перерозподіл коштів з програми Європейська ініціатива стримування.

"Ця дія (з $771 млн, - Ред.), до того ж зі зволіканням надання допомоги українським військовим проти російської агресії, це вдруге за два тижні, коли президент Трамп прямим чином допомагає президенту Путіну з його ворожою кампанією по підриву НАТО і трансатлантичних відносин", - йдеться в преамбулі заяви.