У "незадекларованої" дружини соратника Медведчука Козака знайшли нафтогазовий бізнес в РФ, - "Схеми"

Цивільна дружина Тараса Козака (який є соратником кума Путіна Віктора Медведчука) Наталія Лавренюк володіє 25% у компанії "НЗНП Трейд"

Розслідування провели журналісти "Схем".

Наталія Лавренюк - уродженка Львова з російським паспортом. Вона більше не фігурує в жодному іншому російському підприємстві, а в Україні значиться власницею лише однієї фірми, яка зовсім не приносить їй доходів.

Журналісти виявили в неї 12 квартир у Києві та Львові, і ще з десяток земельних ділянок на Київщині, де завершують зводити будинок.

"Торік вона вже "засвітилась" у наших розслідуваннях – у компанії Медведчука і Марченко як пасажирка приватного літака, яким часом користується нардеп і соратник Медведчука Тарас Козак", - зазначили розслідувачі.

Лавренюк, начебто, є постійною супутницею Козака в закордонних відрядженнях щонайменше з 2005. Вони постійно разом мандрували до Росії і Європи: літаками, автобусами та машинами.Тільки спільних перельотів протягом 10 років у них понад 100 – Париж, Ніцца, Флоренція, Рим, Лондон, Цюрих.

"А сам Козак у відповідь на питання про статус Лавренюк для нього заявив, що в них спільна дитина. При цьому, що ні дитину, ні Лавренюк, ні оформлене на неї майно депутат в декларацію не вніс", - розповіли журналісти.