Volkswagen розробив версію легендарного “Жука” на електриці

Німецький концерн Volkswagen Group Components і компанія eClassics розробили повністю електричну версію класичної моделі Volkswagen - Beetle

Про це пише CNET.

Відомо, що 10 вересня на Франкфуртському автосалоні відбудеться прем’єра нової моделі автомобіля- “жука” (так прийнято називати цю модель).

У конструкції Volkswagen e-Beetle використовували компоненти Volkswagen e-Up!, у тому числі блок літій-іонних акумуляторів ємністю 36,8 кВт·год і електромотор, що розвиває 82 кінські сили. Батареї, встановлені в автомобілі, забезпечують запас ходу в 200 км і сумісні з системою швидкої підзарядки.

Маса електрокара, який отримав посилене шасі та нові гальмівні механізми, становить1280 кілограмів. Volkswagen e-Beetle здатний прискорюватися з місця до 50 км/год за 4 сек., а до 80 км/год - трохи більше ніж за 8 секунд. Максимальна швидкість автомобіля становить 150 км на годину. 

У Volkswagen поки не говорять про можливість запуску в серію подібного автомобіля. При цьому в компанії відзначають, що готові розробити електричні версії інших класичних машин, у тому числі спорткара Porsche 356. При цьому в подальших проектах німці можуть використовувати компоненти платформи MEB, розробленої для електричних автомобілів наступного покоління.