7 вересня - День воєнної розвідки України

Щороку 7 вересня в Україні відзначають День воєнної розвідки

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України. 

"Героїзм, відвага і самопожертва розвідників на всіх етапах нашої боротьби з ворогом назавжди залишаться в серцях українців.

Вічна пам'ять і вдячність загиблим та слава живим захисникам України!", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Віталій Портников: Зеленському варто прокинутися

З професійним святом офіцерів та рядових бійців української військової спецслужби ГУР привітали президент Вллодимир Зеленський, профільний міністр Андрій Загороднюк та начальник Генштабу Руслан Хомчак.

"За роки протистояння збройній агресії Російської Федерації воїни-розвідники щоденно демонструють високий професіоналізм та продовжують нарощувати свої спроможності в загальній системі захисту національних інтересів нашої держави. Значення добутої розвідувальної інформації, особливо в умовах гібридної війни, важко переоцінити, адже від ваших професійних та оперативних дій залежать якість планування та практична реалізація поставлених перед Збройними Силами України завдань", - йдеться, зокрема, у привітанні Хомчака.

Читайте такожКомпроміси не працюють: що прийдеться зрозуміти "слугам народу" про Донбас

"Переконаний, що сильні духом, загартовані війною розвідники, сповнені великою жагою до перемоги та помстою ворогу за втрату своїх бойових побратимів, і надалі героїчно захищатимуть територіальну цілісність нашої Батьківщини", - додав він.