Слід припинити обстріли та антиросійську риторику, - у МЗС Росії цинічно прокоментували обмін ув'язненими

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на обмін ув'язненими та закликало Україну "відмовитися від антиросійської риторики"

Про це йдеться у заяві МЗС Росії.

"Звичка звинувачувати Росію у всіх бідах України повинна залишитися в минулому. Антиросійська риторика не наблизить Україну до усунення реальних внутрішньополітичних і економічних проблем", - йдеться у заяві МЗС Росії.

У Кремлі назвали обмін полоненими позитивним сигналом, за яким повинні відбутися "інші важливі кроки щодо виведення з глухого кута російсько-українських відносин".

Російське МЗС наголосило, що такий обмін став можливим завдяки особистим домовленостям президентів Росії та України – Володимира Путіна та Володимира Зеленського, а нова українська адміністрація "продемонструвала здоровий підхід і готовність до компромісів".

Водночас, у МЗС Росії назвали війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом, задля вирішення якого Україні потрібно припинити обстріли й антиросійську риторику".

"Місцевим потрібно, перш за все, відчути зміну ставлення до себе з боку Києва, яке б, в першу чергу, виражалося в припиненні обстрілів, скасуванні торгово-економічної й транспортної блокади, відновлення соціальних виплат і пенсій", - заявили у російському зовнішньополітичному відомстві.