Луценко пояснив, чому Україна не могла видати Цемаха Нідерландам

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив, чому Україна не могла видати фігуранта справи MH17 Володимира Цемаха Нідерландам

Про це Юрій Луценко повідомив у facebook.

За словами екс-генпрокурора, Україна не могла видати Цемаха Нідерландам, через те, що він відмовився від угоди зі слідством.

"Для всіх, хто шепоче чи кричить про зраду хочу сказати: українська сторона відклала обмін і зробила все можливе в ситуації, яка склалася. Допит Цемаха відбувся. Від угоди зі слідством він відмовився. Видати його Нідерландам ми не маємо права через положення Конституції. Судити його голландці зможуть так само, як з березня 2020 судитимуть перших 4 підозрюваних – заочно", - написав Луценко.

На думку екс-генпрокурора, тепер Росія намагатиметься розіграти карту образи Нідерландів на Україну за невидачу фігуранта справи про збиття MH17.

"Звичайно, цю карту образи голландського суспільства буде розігрувати Путін і його підспівувачі в Європі. Їхня ціль - зняти санкції ЄС проти РФ, які були введені саме після збиття МН17. Протидія цьому - завдання вищого керівництва держави і МЗС. Але це аж ніяк не могло зупиняти визволення українців, деякі з яких роками мужньо протистояли Кремлю", - переконаний Луценко.