"Пам’ятаю українську мову": уродженка Чернівців вийшла до фіналу конкурсу "Міс Італія"

20-річна Ірина Ніколі, родом з Чернівців, змагається за звання найкрасивішої дівчини Італії

Мама дівчини 15 років тому приїхала в Італію на роботу, відтоді Ірина живе за кордоном із нею, розповідає Еспресо.TV з посиланням на Molbuk.ua.

Дівчина вважає себе італійкою українського походження, каже що "пам’ятає українську мову", хоча жартує, що писати вміє на рівні шестикласниці. Тому журналісти спілкувалися з Іриною італійською за допомогою перекладача.

Ірина зараз проживає у містечку Алта Валле Інтеві, в провінції Комо. Навчається в університеті у Швейцарії на факультеті економіки та менеджменту.

Протягом 14 років Ірина займалася карате, має коричневий пояс. Також займалася плаванням, лижним спортом, тенісом. Із семи років грає на саксофоні. Ірина грала другорядні ролі в кіно, зокрема у фільмі Murder Mystery ("Таємниця вбивства").

За словами Ірини, вона вирішила брати участь у конкурсі через свою мрію - "потрапити у світ моди та телебачення.

Дівчина каже, що встигла заприятелювати із конкурсантками.

Але зізнається, що потрапити на конкурс важко, адже там потрібно пройти чимало кастингів і довести, що ти гідна боротися за звання "Міс Італія".

"Етапів у конкурсі чимало: спочатку - кастинги, потім - провінційні відбори, згодом - регіональні", - пояснює Ірина Ніколі.

На запитання, чи хвилюється вона перед фіналом, каже, що ні. І навіть якщо не виграє – не засмучуватися не буде, адже те, що вона стала його фіналісткою вже чимало означає.

"Ні, я не переймаюся фіналом. Адже фінал будуть транслювати на телебаченні, а для мене це вже перемога", - зізнається Ірина.