Міністру економіки Милованову призначили трьох заступників

Уряд призначив трьох заступників міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова

Про це йдеться на сторінці міністерства економічного розвитку і торгівлі України в Facebook.

Павло Кухта - економіст, фахівець у галузі фіскальної політики, бюджетного процесу та пенсійної реформи. В 2016—2019 роках працював заступником голови Стратегічної групи радників з підтримки реформ при Кабінеті Міністрів. На посаді першого заступника міністра опікуватиметься формуванням політики держвласності, публічних закупівель та ринку праці.

“На посаді першого заступника міністра економіки планую працювати над наступними реформами: проведенням давно назрілої приватизації державних підприємств та побудові сучасної системи управління державним майном; докорінною реформою ринку праці, яка створить в Україні нові високооплачувані робочі місця, зміцнить середній клас та дозволить повернути додому наших трудових мігрантів; продовженням реформи державних закупівель та розвитку системи Prozorro”, - розповів він.

Торговим представником України призначено юриста Тараса Качку. Він керував “Українським медіа центром реформ". В 2016-2017 роках був заступником виконавчого директора міжнародного фонду "Відродження", який заснував американський фінансист Джордж Сорос.

"Моя місія - покращити умови доступу української продукції на зовнішні ринки, збільшити експорт товарів з доданою вартістю, інтегрувати українських виробників у глобальні виробничі ланцюги. Радий також, що в цьому складі уряду така велика увага приділяється цифровій трансформації. Цифрові ринки та ринки послуг в цілому є пріоритетом міжнародної торгівлі. Я буду приділяти особливу увагу цим питанням", - відзначив він.

За аграрну політику відповідатиме Тарас Висоцький. Раніше працював генеральним директором асоціації Український клуб аграрного бізнесу.

Він має намір завершити більш ніж десятирічну земельну реформу, очистити аграрний сектор від збиткових, неефективних підприємств, передавши їх на приватизацію, побороти корупцію в сфері державного регулювання та контролю, ліквідувавши чи діджіталізувавши відповідні процедури, підвищити доходи зайнятих в АПК шляхом лібералізації ринку праці та підвищення кваліфікації працівників.