НАЗК заявило, що голова Укравтодору Новак приховав 190 тис. грн. В Укравтодорі заперечили

Національне агентство із запобігання корупції виявило недостовірні відомості у декларації очільника "Укравтодору" Славоміра Новака на суму понад 189 тисяч гривень. Однак, в Укравтодорі протокол НАЗК назвали неправомірним

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

 "Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротокол стосовно в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміра Новака... за декларування недостовірних відомостей".

Зокрема, під час перевірки декларації Новака за 2017 рік, він недостовірно вказав вартість автомобіля та суму коштів, розміщених на банківських рахунках.

У НАЗК нагадали, що за такі порушення за ст. 172-6 КУпАП чиновнику загрожує штраф від 50 до 2,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 42,5 тисячі гривень).

Водночас, в Укравтодорі заявили, що дані наведені в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України, зокрема за 2017 рік, які вносилися до декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави, є достовірними, а складений НАЗК протокол є необґрунтованим та неправомірним.