Полозов назвав підставу для видачі Цемаха Нідерландам Росією

Російський адвокат Микола Полозов заявив, що Російська Федерація може видати свідка у справі про катастрофу літака на Донбасі Володимира Цемаха Нідерландам

Про це повідомив Полозов в ефірі Радіо НВ.

За словами адвоката, свідчення Цемаха, які він дав нідерландському слідству напередодні обміну, абсолютно придатні для трибуналу в Гаазі.

“Річ у тім, що бувають такі обставини, коли, наприклад, свідки вмирають до трибуналу, їдуть, губляться тощо. Водночас, ті свідчення, які вони дали відповідно до процедури, розглядаються як і інші докази”, - пояснив Полозов.

Крім того, правозахисник зауважив, що відмова від показань з боку Цемаха буде виглядати досить безглуздо, тому що тоді буде два види доказів - отримані в Україні та отримані в Росії. Пізніші свідчення будуть сприйматися більш критично, зазначив Полозов.

Адвокат наголосив, у Голландії є шанс на екстрадицію Цемаха з Росії.

“У Голландії є можливість звернутися до російської сторони, у них є процедури, за якими це звернення здійснюється. Росія потенційно може видати Голландії Цемаха, тому що він не є громадянином Росії, він є громадянином іншої держави. Будуть вони видавати чи ні, це вже питання політичної волі”, - додав Полозов.