Редактор "газпромівського" "Еха Москви" назвав ключову особу в обміні з українського боку

Кремлівський інсайдер, редактор російського "Еха Москви" Венедиктов заявив, що ключовою фігурою в обміні затриманими з українського боку стала заступниця глави МЗС Олена Зеркаль

Про це Олексій Венедиктов написав у своєму Телеграм-каналі.

"Насправді, хто з вашого (українського, - ред.) боку повернув ключ до звільнення "35" - це Лана Зеркаль, заступниця міністра закордонних справ України (з питань європейської інтеграції, - ред.), яка спочатку вигравала у нас справи в міжнародних судах і трибуналах, а потім здійснювала неформальну комунікацію нової команди президента Зеленського. А то у перемог батьків (і матерів) повно...", - написав російський журналіст.

Радіостанція "Ехо Москви" позиціонує себе як "опозиційне ЗМІ", щоправда, фінансується провладними російськими структурами. "Ехо Москви" належить "Газпрому" і пропагує "русский мир".

Український політтехнолог та журналіст Тарас Березовець також зазначає, що у Венедиктова зараз триває війна з помічником президента РФ Сурковим за вплив на український напрямок, "тому вони активно мочать один одного".

"Венедиктов прилітав до Києва і передавав Зеленському пропозицію щодо розрулювання "українського питання", де продавав себе в якості комунікатора замість Суркова. Сурков у відповідь злив фото зустрічі Венедиктова з Пєсковим на Новому Арбаті в Москві, де їх "випадково" засікла журналістка "Дождя" Анна Монгайт. Тому вкидання Венедиктова щодо Зеркаль - це спроба применшити заслуги Суркова, який вів обмін через Андрія Єрмака", - вважає політтехнолог.