Україна підтвердила участь у тристоронніх переговорах по газу 19 вересня

Міністр енергетики і захисту довкілля підтвердив участь української делегації у тристоронніх переговорах між Єврокомісією, Україною та Росією 19 вересня

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Сьогодні українська делегація у складі міністра енергетики і захисту довкілля Олексія Оржеля, голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталії Бойко і голови Офісу Національної інвестиційної ради при Президенті України Юлії Ковалів провела зустріч з Віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем та Заступником керівника директорату "Енергетика" Єврокомісії Клаусом-Дітером Борхардтом.

Українська сторона презентувала нову узгоджену модель відокремлення оператора ГТС і обговорила з представниками Єврокомісії кроки, які Україна планує здійснити для вчасного завершення анбандлінгу.

"Ми вдячні Марошу Шефчовичу за плідну зустріч і підтримку реформ в Україні. Ми маємо надолужити час, згаяний у попередні два роки. Уряд і Нафтогаз готові докласти усіх необхідних зусиль, щоб у найближчі місяці створити дійсно незалежного оператора ГТС у повній відповідності до вимог європейського законодавства", - зазначив Олексій Оржель, коментуючи результати зустрічі.

Міністр також підтвердив участь української делегації у тристоронніх переговорах між Єврокомісією, Україною та Росією 19 вересня.

"Ми високо цінуємо зусилля Мароша Шефчовича щодо організації наступного раунду тристоронніх переговорів. Ми впевнені, що завдяки медіації Єврокомісії буде знайдене конструктивне рішення, яке буде повністю відповідати європейському законодавству. Я очолюватиму українську делегацію, наша команда вже активно готується", - додав Олексій Оржель.