Сенцов про можливість змін у Росії: там - болото

Звільнений політв'язень Олег Сенцов прокоментував можливість змін у Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"У чотирнадцятому році після Майдану у мене були відчуття, я просто бачив, як народ може змінити свою країну, як народ може зламати владу - якою б сильною і залізобетонною вона не здавалася. Тому, потрапивши до російської в'язниці, розуміючи, що відбувається в цій країні, мені здавалося, що люди не можуть, не захочуть так жити, це неможливо. Я вірив, що можливі зміни. Але люди, що живуть в Росії давно, кажуть: Ні, тут нічого не відбувається", - розповів Сенцов.

"Я пробув там 5 років. І так, на жаль, це - болото. Більша частина людей - зрозуміло, у мене було лише спілкування з певним контингентом - але там такі ж люди. Так ось, більшості все одно. Хтось сильно за Путіна, але таких людей небагато. Хтось проти, їх також небагато. Більшості просто все одно. Тому це болото, і я не знаю, чи можливі якісь зміни" - сказав він.

"Я знаю, що протести були і до 14-го року, і після, і ось нещодавно була хвиля протестів. Я не соціолог, мені важко судити, наскільки відбуваютьмся зміни. Прогнозувати революцію неможливо. Ніхто не спрогнозував революцію 1917 року в Російській імперії, ніхто не спрогнозував Майдан, і ніхто не зможе спрогнозувати революції, за якою Путін піде, скажімо так, на пенсію.. І я дуже сподіваюся, що у них щось станеться, і ця країна стане більш цивілізованою. Тому що люди, які хочуть жити нормально, в Росії також є, просто їх мало", - резюмував Сенцов.