"Конгрес з вами": США виділить Україні $250 млн військової допомоги, навіть якщо Трамп буде проти, - сенатори

Американський конгрес ухвалить рішення про виділення $250 млн військової допомоги Україні, навіть якщо президент Дональд Трамп буде блокувати її

Про це заявили сенатори Конгресу США Рон Джонсон та Кріс Мерфі, передає Reuters.

"Якщо він вирішить не виділяти ці гроші, я справді впевнений, що на двопартійній основі Конгрес перепризначить їх", - заявив журналістам республіканський сенатор Рон Джонсон.

Минулого місяця представники адміністрації Трампа заявили, що Білий дім переглядає, чи потрібно виділення $250 млн військової допомоги Україні, хоча це вже було затверджено Конгресом у законі, який підписав президент.

Джонсон заявив, що говорив з Трампом про допомогу безпосередньо перед поїздкою до України, і Трамп сказав йому, що він стурбований питанням того, чи повинні європейські країни, а не США, надавати кошти Україні, оскільки країна знаходиться у їхньому "задньому дворі".

Сенатор Мерфі заявив, що на зустрічах з українськими чиновниками було зрозуміло, що вони не мають повного розуміння того, чому ці гроші можуть утримуватися. За його словами, українці піднімали це питання на кожній зустрічі з американськими депутатами.

Два сенатори заявили, що намагалися запевнити українців, що Конгрес підтримує Україну, оскільки вона стикається з російською агресією.

"Незалежно від того, що робить президент, Конгрес Сполучених Штатів з вами, і ми підтримуємо мужність українського народу", - сказав Джонсон.