"Нафтогаз": у деяких мікрорайонах Києва можливий зрив опалювального сезону через борги тепловиробників

Борги 14 столичних тепловиробників ставлять під загрозу теплопостачання мешканців деяких будинків Києва в опалювальному сезоні

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Чотирнадцять тепловиробників міста Києва не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах, встановлених державою (ПСО), що ставить під загрозу вчасний початок опалювального сезону для мешканців деяких мікрорайонів столиці.

Зокрема йдеться про компанії "Акважитлосервіс", "Сучасні муніципальні технології", "Вертон Технолоджі", "Елізіум ЖЕО", "Енерго Сервіс Груп", "Еско-Експерт", "Ефективні енергетичні системи", "Житлокомфорт", "Житло-Сервіс", "Сент Софія Проперті Менеджмент", «Щорса, 32 ЖЕП", підприємство "Групова котельня МВС України", ОСББ "Перемога 131-А" та "Юрківська 28".

Рівень розрахунків перерахованих підприємств та об’єднань з НАК "Нафтогаз України" – нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

Водночас, переважна більшість столичних тепловиробників – а саме, 91 компанія та об’єднання, включно з найбільшим столичним виробником тепла Київтеплоенерго, сумлінно розраховуються за отриманий на умовах ПСО газ.

Нафтогаз закликає столичних тепловиробників, які не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня. Також просимо столичну мерію взяти під контроль діяльність цих підприємств та об’єднань – адже від їх належної роботи залежить вчасний старт опалювального сезону та наявність тепла в домівках киян.