"Позаштатні ФСБшники": Бекіров розповів, як лікарі визнали його найздоровішим у СІЗО

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого звільнили під час українсько-російського обміну, розповів про спілкування з російською владою

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Бекіров у них був, як кістка в горлі. Разом з Ладіним і Іслямом (Олексій Ладін та Іслям Веліляєв - адвокати Едема Бекірова - ред., ). Вони хоч і кажуть: "Що там ваше ЄСПЛ, ваші вимоги. Нам це все по барабану". Але, водночас, і потрібно було давати звіти, що я був у лікарні. Потім вивозять в Семашко (лікарня імені Семашка в Сімферополі - ред., ). Позаштатні співробітники ФСБ - лікарі - роблять висновок. І за їхніми висновками виходить, що я найздоровіший у СІЗО. Спортсмен такий", - розповів Бекіров.

Він додав, що завжди активно захищав свою позицію і в "задні ряди не тікав", але героєм себе не вважає.

"Я проста людина. Я не герой. Я просто люблю свою Батьківщину... Моя політична позиція така: все, що відбувається з моїм народом... Я в задні ряди не тікав. Я завжди йшов у перших рядах. Не боявся цього. Моя активна позиція: я нікому не бажаю зла, але я вважаю, що все має бути по справедливості. Моя Батьківщина має бути вільна. Де б я не був, де б не були мої діти й онуки, вони повинні знати, що є Крим, що це їхня Батьківщина. І вони можуть в будь-яку хвилину вільно повернутися і жити спокійно. Ось що таке Батьківщина...", - наголосив Бекіров.