Сущенко планує продати свої малюнки з в'язниці, щоб підтримати політв'язнів у РФ

Протягом 2016-2019 років під час ув’язнення у СІЗО "Лефортово" в Москві незаконно ув'язнений український журналіст створив серію малюнків

Про це Роман Сущенко розповів під час пресконференції, передає Еспресо.TV.

"Враховуючи ті умови, в яких я знаходився, однією уявою обійтися неможливо. Я не настільки геніальна людина, щоб можна було по пам'яті малювати якісь малюнки. Тому я користувався листівками, які мені надсилали, на них навіть були зображення наших українських художників. Єдине, що я це по-своєму інтерпретував, оскільки там акварель, а я використовував кулькову ручку і інші природні барвники", - поділився Сущенко. 

Так, колишній політв'язень передплатив кілька видань, зокрема і українське "Дзеркало тижня". У них були додатки з кольоровими фотографіями, реклами тощо. 

"І я використовував цей візуальний ряд: кілька європейських столиць, якісь цікаві кадри. Я їх інтерпретував по-своєму", - розповів він.

Журналіст також повідомив, що йому в колонію написала листа одна німецька художниця, яка підтримує наших політв'язнів. 

"Розуміючи мою спрагу до візуального ряду, вона почала мені надсилати вирізки із старовинних журналів", - зазначив Сущенко.

Йому надсилали рідні особисті фото з Франції. Усе ще стало основою для малюнків ув'язненого.

"З приводу подальшої долі цих робіт в мене є така ідея - провести благодійний аукціон і кошти використати для того, щоб підтримати наших політв'язнів і їхні родини, їхній дітей", - додав він.

Виставки малюнків Сущенка, які він створив протягом 2016-2019 років під час ув’язнення у СІЗО "Лефортово" в Москві та у колонії в Кіровській області, відбулися у Києві, Брюсселі, Варшаві, Парижі, Кишиневі, Нью-Йорку, Гданську, Страсбурзі та Празі.