У Трампа розглядають 10 кандидатів на заміну Болтона, - ЗМІ

Адміністрація президента США розглядає кандидатури десяти людей на заміну Джона Болтона на посаді радника президента з нацбезпеки

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на декілька джерел.

За інформацією телеканалу, серед можливих претендентів на посаду радника з нацбезпеки спецпредставник США з Ірану Браян Хук.

За словами одного обізнаного джерела, Хук зацікавлений у цій роботі. Інший співрозмовник телеканалу зазначив, що недавно Хук подорожував зі старшим радником Трампа і його зятем Джаредом Кушнером на Близький Схід. Крім того, до нього добре ставляться в Білому домі, додав він.

Інший кандидат на посаду - Ріккі Водделл, генерал-майор у запасі армії США, який протягом 2017-2018 років служив заступником радника президента з нацбезпеки.

Ще одним претендентом на пост, за словами джерел телеканалу, є спецпредставник США з питань КНДР Стівен Біган.

Співрозмовники зазначили, що Біган має хороші відносини з главою Держдепу Майком Помпео і, як відомо, справив враження на Трампа під час їхніх розмов про Північну Корею.

Серед кандидатів також Роб Блер - радник з нацбезпеки виконуючого обов'язки начальника штабу Міка Малвані і Кіт Келлог - радник з нацбезпеки віце-президента Майка Пенса.

Крім того, розглядаються кандидатури посла США в Німеччині - Річарда Гренелла і посла США в Нідерландах - Піта Хукстра.

За даними джерел телеканалу, в адміністрації згадуються імена полковника армії США у відставці Дугласа Макгрегора і колишнього начальника штабу Болтона - Фредеріка Флейца.

Останнім обговорюваним кандидатом на посаду є відставний генерал Джек Кін, який неофіційно консультував президента з питань національної безпеки, зокрема, щодо переговорів з талібами.

Однак, на думку одного з джерел телеканалу, Кін, ймовірно, відмовиться від цієї роботи, якщо йому її запропонують.

Тим часом, співрозмовники телеканалу попередили, що, з огляду на непередбачуваний характер Трампа, він може вибрати кандидата, чиє ім'я наразі не обговорюється.

Раніше у вівторок Трамп повідомив про звільнення Болтона. "Я проінформував Джона Болтона минулого вечора, що Білий дім більше не потребує його послуг", - написав Трамп у Твіттері.

"Я попросив Джона, щоб він подав у відставку, прохання він подав мені цього ранку", - додав президент.

Трамп зазначив, що був не згоден з багатьма ідеями, висунутими Болтоном. Водночас, президент подякував йому за виконану роботу.

Виконувати обов'язки радника президента США з нацбезпеки буде Чарльз Каппермен, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на Білий дім.