На Луганщині схопили бойовика, який у 2014 році підірвав міст між Лисичанськом та Рубіжним

На Луганщині правоохоронці затримали бойовика "ЛНР", який мінував мости та автошляхи на підконтрольній українській владі території

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Бойовик входив до складу бандформування "Полтинник" та крім того, що ніс службу на блокпостах та зводив фортифікаційні споруди для оборони бойовиків, ще й виконував особливу місію – на території Луганської та Донецької областей мінував автошляхи та мости й підривав їх.

Правоохоронці встановили місце у лісі, де чоловік облаштував для себе "житло" та спостерігали за ним. Бойовика затримали в той момент, коли він вийшовши з лісу та прийшов до дому одного з пенсіонерів, аби зарядити свій мобільний телефон.

Затриманий зізнався правоохоронцям, що мінував дорогу на м. Соледар, мінував мости у місті Лисичанську в районі вул. Красна та вул. Пролетарська. Замінував та підірвав Томашовський міст, що розташований між містами Лисичанськ та Рубіжне.

Поліція відкрила провадження за ст. 260 ККУ "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" та ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами".

Нагадаємо, у травні 2014 року бойовики так званої "Армії Південного Сходу" підірвали автомобільний міст "Томашівський", що проходить через річку Сіверський Донець між містами Рубіжне та Лисичанськ Луганської області.