Підсанкційний італійський співак заперечив "російськість" Криму та сподівається, що його пускатимуть в Україну

12 вересня італійський співак Альбано Каррізі, відомий як Аль Бано спростував свої слова щодо "належності Криму Росії". Заява артиста з’явилася через пів року, відколи Міністерство культури України внесло ім’я співака до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці

Про це повідомляє "la Repubblica".

У заяві, яка з'явилася в італійській пресі, 76-річний Аль Бано пояснив, що ніколи не цікавився питанням належності Криму до Росії, адже, він співак, а не політик.

За його словами, "деякі італійські медіа, навіть не заглиблюючись в усі деталі цього складного питання та не намагаючись розібратися в нормах міжнародного права, приписали мені заяви стосовно тематики, яка не є моєю компетенцією".

"Тому я взяв до уваги позицію міжнародної спільноти щодо підтримки територіальної цілісності України, включно із Кримом, тому, що це наголошується в документах ООН, ЄС, НАТО та інших міжнародних організацій, а також офіційну позицію з цього питання власне мого італійського уряду", - заявив співак.

Крім того, він сподівається отримати запрошення від України та виступити на великому концерті за мир.

Поза тим, адвокати співака повідомили італійським ЗМІ, що тепер маестро Каррізі сподівається бути вилученим із санкційного списку в Україні.