Рада проголосувала закон про “спліт” у редакції Дубінського. Він вийшов на трибуну з "бл**" на футболці

Верховна рада України схвалила за основу і в цілому законопроект про "спліт" - №1069-2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг"

Про це повідомляє Еспресо.TV

У першому читанні законопроект №1069-2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг" підтримав 301 народний обранець. 

Друге читання та в цілому попри заперечення деяких депутів у Раді пройшло за підтримки 296 народних депутатів.

Поки що тексту закону немає на сайті ВРУ.

Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський представляючи законопроект №1069-2 сказав, що законопроект є вдосконаленим варіантом основного проекту Закону № 1069, який було доопрацьовано з урахуванням позицій державних органів, представників бізнес-середовища та громадських організації, експертів тощо.

Дубінський представляв законопроект у футболці із написом “Каких тебе еще, бл**, реформ не хватает?”. 

Зазначимо, проект закону пропонує ліквідувати Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також пропонується розподіл її повноважень державного регулювання діяльності у небанківському фінансовому секторі між Національним банком України та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Документом також уніфікуються принципи та порядок здійснення НБУ та Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку ліцензування та регуляторної діяльності відповідно.

Крім того, з метою усунення надмірного регулювання скасовується закон "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" та Декрет Кабінету міністрів України "Про довірчі товариства".