Трамп: Болтон припустився великих помилок і не ладнав з оточенням

Президент США пояснив, за що звільнив радника з питань національної безпеки Джона Болтона, та назвав кількість претендентів на його місце

Про це глава Білого дому розповів журналістам, повідомляє The Hill.

"Джон був тим, з ким я насправді дуже добре ладнав. Та він припустився дуже великих помилок", - прокоментував Трамп звільнення одного зі своїх найближчих радників.

До прикладу він нагадав, що Болтон говорив про "лівійську модель" для Кім Чен Ина, що, на думку Трампа, було хибним.

"Згадайте, що сталося з Каддафі (лівійський лідер, який загинув від рук повстанців – ред.). Негарно було робити таку заяву, це лише відкинуло нас назад", - зауважив глава Білого дому.

"Джон відомий тим, що він жорстка людина. Він був настільки жорстким, що завів нас в Ірак... Але він насправді є тим, з ким я мав дуже добрі відносини. Однак він не ладнав з людьми в адміністрації, що я вважаю дуже важливим", - продовжив американський президент.

Згадуючи зусилля Болтона в процесі врегулювання ситуації у Венесуелі, він наголосив, що політика Сполучених Штатів у цій країни залишатиметься послідовною.

Трамп розповів також, що розглядає низку кандидатів на місце Болтона. "У нас є багато гарних людей, які бажають обійняти цю посаду", - сказав господар Білого дому. - У мене є п'ятеро осіб, які дуже хочуть цього".

Раніше у вівторок Трамп повідомив про звільнення Болтона. "Я проінформував Джона Болтона минулого вечора, що Білий дім більше не потребує його послуг", - написав Трамп у Твіттері.

Виконувати обов'язки радника президента США з нацбезпеки буде Чарльз Каппермен, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на Білий дім.

За повідомленням CNN, у Трампа розглядають 10 кандидатів на заміну Болтона.