Троє українських держслужбовців "передумали" йти в окупований Луганськ святкувати день міста

Начальник управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов, депутат Рубіжанської міськради Денис Денищенко та менеджер “UA:Донбас” Андрій Шаповалов заявили, що, насправді, не збирались на окуповану територію, а інформація про це була "соціальним експериментом"

Про це всі троє повідомили у Facebook.

Антон Волохов зазначив, що у такий спосіб вони прагнули "привернути увагу до проблем переселенців, до проблем перетину лінії розмежування та, взагалі, повернення миру на нашу землю".

"Не робіть з нас "полезных идиотов" и "предателей". Ми прагнемо до миру, але ж не ціною зради! Ми повернемось! Ми обов'язково повернемось в Луганськ, тільки коли у Луганську буде піднято Державний Прапор України!" – написав Волохов.

Денис Денищенко написав, що це був експеримент. "Ми хотіли досягти кількох цілей і отримати об'єктивну картину нашої викривленої реальності. Скажу відразу: нам це вдалося, і результати нас шокували", - написав депутат.

Мета "експерименту", як зазначив він, заміряти градус людської ненависті або навпаки знайти точки зростання для загального об'єднання навколо спільних символів, цінностей, свобод, прав для луганчан по обидві сторони війни. 

"Особисто у мене була божевільна думка, а раптом прийшов час? Потрібно зробити перший крок, показати позицію, приклад. Звичайно, ми оцінювали ризики, але той рівень ненависті, нерозуміння, загроз в нашу сторону по обидва боки лінії зіткнення показав, наскільки ця тема запущена", - пожалівся Денищенко.

Відео, яке поширив Андрій Шаповалов, він наразі вже видалив.