На стан повітря в Києві вплинуло понад 800 пожеж, - КМДА

Упродовж місяця на стан повітря в Києві вплинуло понад 800 пожеж, які виникли навколо столиці

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає прес-служба відомства.

За словами чиновника, проблеми екології та чистоти повітря в Києві спричинені низкою факторів, у тому числі роботою промислових підприємств, збільшенням кількості авто, зростанням випадків пожеж на Київщині тощо.

"Ми щоденно моніторимо стан повітря, особлива увага приділена територіям, де спостерігається найбільша задимленість. Мова йде про житлові масиви на лівому березі столиці. Цілодобово працює пересувна лабораторія Комунальної аварійно-рятувальної служби", - сказав Поворозник.

Перший заступник голови КМДА також додав, що на сміттєспалювальному заводі "Енергія" встановлено системи відеонагляду, завдяки яким можна побачити реальну картину роботи заводу, що утилізує 25% столичного сміття.

"На заводі вже модернізовані три з чотирьох існуючих електрофільтрів, планується встановлення системи хімічного очищення димових газів", - сказав Микола Поворозник.

Чиновник наголосив, що переважна більшість об’єктів, від яких залежить нормальне функціонування мегаполісу, збудовані у 60-80-х роках минулого століття, тому міська влада поступово оновлює і модернізує їх.