Пожежа у "Токіо Стар": суд арештував адміністратора без права на заставу

13 вересня київський райсуд Одеси розглянув і задовольнив клопотання прокурора та слідчого поліції стосовно обрання запобіжного заходу старшому адміністратору готелю "Токіо Стар" Ірині Паровик. Адміністраторці інкримінували недотримання правил пожежної безпеки

Про це повідомляє Укрінформ.

Адміністраторці інкримінували недотримання правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дев'яти пожильців готелю, і просили санкціонувати 60-добовий арешт.

"Заслухавши доводи сторін обвинувачення й захисту, суд обрав стосовно підозрюваної Паровик запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 жовтня без права внесення застави", - заявив слідчий суддя Вадим Іванчук.

Крім того, прокурор Євген Антощук просив суд "обрати стосовно Паровик запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави".

Зі свого боку, адвокат заявив, що сторона обвинувачення не пред'явила доказів вини Паровик і подав клопотання про відвід слідчого судді.

"Моїй підзахисній вручено підозру про скоєння злочину, але в цьому документі по суті не наведено доказів його вчинення. Старший адміністратор Паровик відповідала передусім за чистоту і порядок у готелі, а не за протипожежну безпеку та сигналізацію. Відомо, що в готелі є інженер з техніки безпеки, але цього посадовця чомусь не притягують до відповідальності", - зазначив адвокат підсудної Ігор Елуашвілі.

Захисник заявив клопотання про відвід слідчого судді Іванчука, мотивувавши свою позицію тим, що раніше цей суддя розглядав клопотання про обрання запобіжного заходу співвласнику готелю Вадиму Чорному і санкціонував його арешт, проігнорувавши деякі доводи сторони захисту.

Проте, його клопотання суд відхилив як недостатньо обґрунтоване.

За даними слідства, підозрювана Паровик працювала старшим адміністратором готелю з 2009 року. Тож, вона була фактично керівником готелю, підпорядковуючись лише його власникам та отримуючи від них вказівки. Паровик також звітувала перед ними про роботу закладу й передавала кошти від бізнесу.

"Відповідно до домовленості, до функціональних обов’язків громадянки Паровик входило вирішення в тому числі питань, пов’язаних із пожежною безпекою закладу. З’ясовано, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки", - уточнили у прокуратурі.

Поза тим, під час виїзду на початку липня 2019 року на місце фахівці ДСНС склали акт про неможливість проведення перевірки у зв’язку з тим, що за інформацією адміністрації готелю підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою.