Рада схвалила у першому читанні законопроєкти для введення єдиного рахунку для сплати податків

Парламент проголосував у першому читанні два законопроєкти про впровадження єдиного рахунку для сплати податків підприємцями

“За” законопроєкти №1049 та №1051 проголосувало 269 та 262 депутати відповідно, передає Еспресо.TV

Зазначається, що у разі ухвалення пакету законопроєктів у другому читанні та в цілому для підприємців значно спростяться умови сплати податків: так розрахунки здійснюватимуть на єдиний рахунок.

“Єдиний рахунок – це рахунок, який платник податків за власним бажанням зможе відкрити у Державній казначейській службі та використовувати його для сплати податків і зборів, адміністрування яких контролює Державна податкова служба”, - пояснили у Міністерстві фінансів України.

Там зазначають, що з цього рахунку підприємці зможуть заплатити податок на доходи за своїх працівників, ЄСВ, єдиний податок та рентну плату. Водночас платник податків зможе використовувати кошти з єдиного рахунку на різні цілі за власним бажанням.

Так, у разі запровадження системи, підприємці зможуть перераховувати на власний рахунок у казначействі кошти і платити з цих рахунків податки в електронному режимі, не боячись сплутати реквізити. У підсумку, ця система має спростити процес сплати податків та зменшити кількість помилок при оплаті податків підприємцями.