У Росії покарали чиновників через втечу американського агента Смоленкова, - ЗМІ

У Росії чиновники, які дозволили ймовірному американському агенту Олегу Смоленкову виїхати з РФ, були дисциплінарно покарані - "аж до звільнення"

Про це пише російський Інтерфакс.

За словами джерела агентства, дії посадових осіб після перевірки, проведеної через зникнення держслужбовця, "були кваліфіковані як безвідповідальність і ослаблення контролю".

"Незабаром після зникнення Смоленкова в червні 2017 року компетентні органи почали перевірку, яка показала, що чиновники, які дозволили працівнику президентської адміністрації і його сім'ї турпоїздку в Чорногорію, порушили встановлену на той час заборону держслужбовцям РФ виїжджати в цю балканську країну", - сказав співрозмовник агентства.

Інше джерело повідомило, що після того, як Смоленков і його родичі влітку перестали виходити на зв’язок і їхня сім'я забила тривогу, 6 вересня 2017 року російські правоохоронні органи порушили кримінальну справу за статтею "вбивство" і почали їхній розшук. Пізніше було встановлено, що Смоленков з дружиною і дітьми в середині червня 2017 роки виїхав відпочивати в Чорногорію. Через кілька місяців кримінальну справу про вбивство було закрито.

Раніше телеканал CNN повідомив, що американські спецслужби вивезли з Росії цінного інформатора в уряді країни.

Як зазначається, він протягом багатьох років передавав ЦРУ інформацію про Володимира Путіна.

Пізніше "КоммерсантЪ" повідомив, що може йтися про колишнього чиновника управління справами президента РФ Олега Смоленкова, який 14 червня 2017 року з дружиною і трьома дітьми вирушив у відпустку до Чорногорії і зник.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Смоленков працював в Адміністрації президента РФ, але його посада не належала до вищих і не передбачала контактів із президентом.