Суд заарештував старшого адміністратора одеського готелю "Токіо Стар", який згорів у серпні

Мати двох дітей Ірина Паровик вирушила в СІЗО як мінімум до 18 жовтня. Вона відповідала в готелі за господарські та кадрові питання, її підпис стоїть на документі ДСНС, що забороняв готелю працювати

Про це з посиланням на Радіо Свобода повідомляє Еспресо.TV.

Паровик інкримінують порушення правил пожежної безпеки, що спричинило за собою загибель людей (частина 2 статті 270 Кримінального кодексу України).

Прокурор Євген Антощук заявив у суді, що Паровик як старший адміністратор може впливати на свідків, інших працівників готелю. Всі вони, за словами Антощука, вказують на Паровик як на людину, яка відповідала за кадрові та господарські питання в готелі. Також її підпис є на документі ДСНС - забороні готелю працювати, врученому в 2012 році.

Сама Паровик стверджує, що не пам'ятає такого припису. Вона наполягає, що не наймала людей і не відповідає за пожежну безпеку.

"Я шукала людей і спілкувалася з ними, але їх брали на роботу в головному офісі", - говорить Паровик.

І вона, і її адвокат Ігор Елуашвілі стверджують: жодного документального підтвердження того, що Паровик відповідала за протипожежну безпеку, немає. Вона працювала в готелі з 2009 року, в 2014 році пішла в декрет, хоча де-факто продовжувала працювати. Зараз у неї дві дочки - молодшій півтора року, найстаршій - п'ять.

Саме Паровик дзвонили з компанії, яка обслуговувала пульт пожежної безпеки - вона каже, що залишала їм свій телефон як контактний, а не як уповноваженого з питань протипожежної безпеки.