Трамп підбирає кандидатів на посаду помічника з нацбезпеки

В межах пошуку кандидатів на місце нового помічника з національної безпеки президент Сполучених Штатів Дональд Трампв п'ятницю, 13 вересня 2019 року, розмовляв зі спецпредставником США у справах заручників Робертом О'Брайєном

Про це з посиланням на власні джерела повідомила газета Washington Post, передає Еспресо.TV.

За її інформацією, у Вашингтоні О'Брайєна вважають "безпечним вибором", з огляду на його гарні стосунки з колегами як в Держдепартаменті, так і в Пентагоні. "Ввічливі манери" О'Брайєна, на думку посадовців, будуть контрастувати з поведінкою Джона Болтона, який раніше обіймав посаду радника Трампа з нацбезпеки.

"У Білому домі хочуть мати командного гравця", - заявив один з джерел зі співбесідників видання.

Як зазначає газета, кандидатуру О'Брайєна схвалює держсекретар США Майкл Помпео. Його підтримкою в цьому питанні також користуються помічник голови Комітету начальників штабів Збройних сил США Ріккі Уодделл і спецпредставник США по Ірану Брайан Хук. Однак щодо кандидатури останнього в Вашингтоні, за даними видання, виникли розбіжності - деякі офіційні особи в ході обговорень під сумнів його лояльність стосовно Трампа. При цьому в ході недавньої зустрічі з президентом на бік Хука встав старший радник і зять Трампа Джаред Кушнер.

Серед інших претендентів на місце Болтона Washington Post називає радника з нацбезпеки віце-президента США Майкла Пенса Кіта Келлогга, спецпредставника США по КНДР Стівена Бігена і посла США в Німеччині Річарда Гренелла.

З Гренеллом Трамп, як очікується, зустрінеться в суботу. Однак, як зазначає Washington Post, Гренелл раніше конфліктував з Помпео та іншими представниками американського зовнішньополітичного відомства через те, що "широко тлумачив свої обов'язки" глави дипмісії в Берліні, а також не завжди координував свої дії з іншими послами США в країнах Європи.

Сам Трамп в четвер заявляв, що на місце його радника з питань нацбезпеки розглядаються 15 кандидатур. За словами американського лідера, "цю роботу хоче багато хто". Господар Білого дому також виключив можливість призначення на цю посаду Помпео.