Віцепрем'єр Федоров розповів, коли в Україні запрацює 5G

Віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, коли в Україні буде запроваджено стандарт 5G

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Федорова, запровадження зв'язку стандарту 5G в Україні вже сьогодні нереалістичне й недоцільне, адже найпершою метою є завершення впровадження 3G і 4G.

"Щоб прийти до питання 5G, треба багато полагодити того, що в нас зламане. Жодна людина в країні не розуміє, яке в нас реальне проникнення інтернету в регіони. Й ми дуже хочемо це відремонтувати в найближчі кілька місяців", - сказав Федоров.

За його словами, потрібно, щоб у найближчі три роки 100% соціальної інфраструктури та населених пунктів отримали доступ до швидкісного інтернету. А закріпити мінімальну швидкість інтернету слід на рівні закону.

Федоров додав, що повноцінне впровадження 3G і 4G також потребує додаткового часу та зусиль, оскільки досі в Україні багато "білих" чи "чорних" плям без цього зв'язку.

"Якщо говорити реалістично, то давайте за ці три роки ми покажемо і компаніям, і світу, і українцям, що ми рухаємося і вирішуємо реальні проблеми: коли я їхатиму поїздом до Запоріжжя, в мене буде нормальний 4G, потім ми з вами поговоримо про 5G", - пообіцяв Федоров.

Читайте також: 4G vs 5G. Що змінить наступне покоління мережі