Дружина Зеленського розповіла, чим хоче займатися

Дружина президента України Олена Зеленська збирається підтримувати спорт, сферу здоров'я дітей і проекти культурної дипломатії. Вона кілька місяців виконувала представницькі функції, але зараз хоче віддати перевагу близьким для себе гуманітарним місіям

Про це вона заявила на щорічному форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє Еспресо.TV із посиланням на пресслужбу глави держави.

"Я Олена Зеленська. Мені 41 рік, у мене двоє дітей, улюблена робота, а також чоловік, який дуже любить сюрпризи... Сьогодні моя прем'єра - мій перший публічний виступ як дружини президента", - сказала дружина українського лідера.

Вона зазначила, що тема нинішньої зустрічі YES - це "Щастя зараз". "І це якнайкраще збігається з моїми відчуттями і ставленням до життя. Що особисто для мене щастя? Це мати можливість мріяти і відразу ж втілювати свої мрії", - заявила Зеленська.

Перша леді розповіла, що наразі розробляється стратегія її дій та ініціатив. За її словами, вже виокремлено низку напрямків роботи, це, зокрема, "здоров'я майбутніх поколінь, що включає пренатальну галузь, шкільне харчування, фізичне виховання та активність дітей".

Олена Зеленська зазначила, що планує спиратися на експертів, профільні міністерства та організації. Крім того, її цікавить підтримка спорту (олімпійського і паралімпійського), а також проекти культурної дипломатії.

"Настав час діяти. Вже декілька місяців я виконую низку представницьких функцій, а зараз хочу обрати для себе гуманітарні місії, які мені близькі", - додала вона.