Ціни на нафту різко зросли після атаки в Саудівській Аравії

Ціни на нафту досягли максимуму за чотири місяці після суботніх нападів на нафтові об'єкти в Саудівській Аравії. Атаки з дронів вивели з ладу потужності, які дають понад 5% світових поставок нафти

Про це повідомляє ВВС.

Видобуток нафти в Саудівській Аравії скоротився приблизно на 5,7 млн барелів на добу, це близько 50% від загального видобутку нафти в країні. А це спричинило різке здорожчання нафти на світовому ринку.

На початку торгів у понеділок ціна на нафту марки Brent підскочила на 19% і склала $71,95 за барель. Ціна бареля нафти марки West Texas Intermediate піднялася на 15% до $63,34.

Показники трохи знизилися після того, як президент США Трамп оголосив про те, що скористається американськими нафтовим резервом, аби компенсувати нестачу нафти на ринку.

Ціна марки Brent після цього опустилася до $68,06 за барель, таким чином загальний підйом склав 13%. Американські ф'ючерси West Texas піднялися на 11% до $61,10.

Напади на саудівські об’єкти викликали значні побоювання  боку інвесторів. Ці побоювання призвели до зростання ціни на золото на азіатських ринках на 1%.

Знадобиться кілька тижнів, перш ніж об'єкти в Абкайку і Хураісі знову запрацюють.