Протести у Москві: суд дав 3,5 роки колонії актору, який потягнув ОМОНівця за руку

Тверський суд Москви засудив до 3,5 років колонії загального режиму 24-річного актора Павла Устинова за "застосування насильства по відношенню до бійці ОМОНу" на акції 3 серпня в центрі Москви

Про це пише російський Інтерфакс.

"Визнати Устинова винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 318 КК РФ (застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я, відносно представника влади), і призначити йому покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму ", - оголосив вирок суддя.

Потерпілий у цій справі - співробітник ОМОН Олександр Лягін - на допиті повідомив, що більше 20 днів, начебто, провів у госпіталі з вивихом плеча.

Згідно фабулі справи, Устинов на неузгодженій акції 3 серпня "поклав із застосуванням фізичної сили праву руку на ліву руку потерпілому і надавив та потягнув його плечовий суглоб лівої руки, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді вивиху головки лівої плечової кістки".

За версією слідства, таким чином Устинов принизив честь, професійне і людську гідність співробітника ОМОН, а також заподіяв йому моральні страждання і тілесні ушкодження.

Сам Устинов провини не визнає.