Щоб "зменшити удар": чоловік взяв клоуна на розмову про звільнення

У Новій Зеландії відділ кадрів порадив чоловіку взяти "особу для підтримки" на розмову про його подальшу роль у компанії

Про це повідомляє "ВВС".

У Новій Зеландії копірайтер Джош Томпсон отримав зловісного листа від керівництва із проханням обговорити його роль у компанії. Він зрозумів, що йому загрожує звільнення.

Відділ кадрів закликав його привести з собою "особу для підтримки", адже це допоможе зменшити удар. У Новій Зеландії це передбачено законодавством.

Але замість того, щоб взяти члена сім'ї, друга чи навіть домашнього улюбленця, Джош вирішив заплатити $200 клоуну Джо і саме з ним прийти на доленосну зустріч.

Він розповів виданню, що раніше отримав листа з таким змістом: "Привіт, Джош, ми хотіли б зустрітися з тобою, аби обговорити деякі питання щодо вашої ролі".

"Я відчував, що мова буде йти про звільнення, тому подумав і вирішив, що міг би спробувати зробити ситуацію кращою", - додав він.

Фото: ВВС

Тому клоун супроводжував Джоша на робочій зустрічі. Під час розмови він робив тваринок з повітряних куль, хоча іноді й доводилося зупинитися, адже через специфічні звуки від кульок не було нічого чути.

Коли Джошу нарешті завдали удару і повідомили, що він втратив роботу, клоун повівся відповідно.

"Він нахилив голову, коли я почув про звільнення, ніби також отримав погані новини, - сказав Джош. - Справжній професіоналізм".

Джош сказав, що наполегливо рекомендує найняти клоуна для підтримки на зустрічі, пов'язані зі звільненням з роботи.

"Якщо є клоун, особливо такий як Джо, я б точно його рекомендував", - наголосив він.