У Києві пенсіонер стріляв по пожежниках, поки ті гасили вогонь

Під час ліквідації пожежі в сторону рятувальників були здійснені постріли, ніхто не постраждав

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

15 вересня у бік чергових відділень 17-ї та 15-ї Державних пожежно-рятувальних частин було здійснено п’ять пострілів з револьверу системи Наган, пристрою для відстрілу гумових куль.

Подія сталася під час ліквідації пожежі на території приватного житлового будинку на вул. Набережно-Корчуватській, у Голосіївському районі Києва. Рятувальники встановили, що горить прибудова до житлового будинку. 

Під час розвідки в приватному будинку в сторону рятувальників був здійснений перший постріл без попередження. В середині будинку перебував його мешканець, чоловік 1955 року народження. Покинувши будинок, начальник караулу 17-ї ДПРЧ дав команду особовому складу лишити територію приватної садиби. На той момент займання вже було ліквідовано. Господар садиби вийшов на подвір’я та здійснив ще кілька пострілів в бік пожежних підрозділів.

"На прохання вогнеборців припинити стрілянину, адже вони прибули ліквідовувати пожежу, чоловік не звертав уваги. По прибуттю на місце події працівників поліції громадянина було затримано. Під час затримання господар добровільно віддав зброю та вибачився за свій вчинок, пояснивши, що одразу не впізнав рятувальників", - повідомили у ДСНС.

Унаслідок даної події ніхто не постраждав. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.