У російській тюрмі гучність справи Балуха намагалися повернути проти нього, - адвокат

Адвокат Балуха вважає, що медійність колишнього політв'язня стала однією з причин, чому він опинився в Торжокській колонії з жахливими умовами і "відмороженими співробітниками"

Про це адвокат Дмитро Дінзе повідомив під час спільної пресконференції з Володимиром Балухом.

"Медійність для наших підзахисних це, насамперед, відповідальність. У Сенцова була своя відповідальність, у Володі своя, у Панова своя. І кожен ніс її, як тягар. Якщо деякі думають, що медійність це так чудово, так добре – ні. Медійну людину зламати системі набагато цікавіше. На Володі, як раз, система відігравалася і намагалася цю медійність, грубо кажучи, повернути проти нього. Тому його і засунули в Торжокську колонію такими жахливими умовами і такими відмороженими співробітниками", – сказав Дінзе.

Балух підтвердив, що через гучність його справи співробітники установ, де він утримувався, справді намагалися вплинути на інформацію, що надходила від нього.

"Те, що від медійності ти певним чином отримуєш протидію від керівництва СІЗО чи колонії – то таке є. Від цього нікуди не дінешся... насправді, коли ти там сидиш, то чим важче, тим краще. Це не дає можливості розслабитися, бути слабким або слабкодушним", – сказав Балух.