Волкер: зараз немає підстав послаблювати будь-які з санкцій проти Росії

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії, які були введені через окупацію Криму, залишаться до повернення півострова Україні

В інтерв'ю 1+1 , відповідаючи на запитання про своє ставлення до "винесення Криму за дужки" в питанні домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі, Волкер сказав, що потрібно розділяти санкції, які були введені проти Росії за Крим і за Донбас. 

"Перш за все, ми ввели санкції через російську анексію Криму, а також через те, що росіяни не виконують Мінських угод ... Якщо Росія буде виконувати Мінські угоди так, як вона взяла на себе зобов'язання це робити, тоді ми будемо розглядати послаблення цих санкцій. Але санкції щодо Криму будуть залишатися настільки довго, скільки Росія буде продовжувати окупацію Криму. Інші санкції так само", - зазначив він.

За словами представника Держдепу, зараз немає підстав послаблювати будь-які з санкцій проти Росії.

"Ми багато працюємо, самостійно і спільно з ЄС, щоб бути впевненими, що санкції будуть залишатися доти, доки Росія не виконає своїх зобов'язань", - додав він.

Також спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер запевнив, що Україну не підштовхуватимуть до виборів на Донбасі, доки триває російська окупація.