Армія США успішно випробувала мобільну систему захисту від дронів (ФОТО)

Армія Сполучених Штатів Америки провела успішні випробування нової мобільної системи протиповітряного захисту від малих безпілотних літальних апаратів – BLADE

Про це йдеться на сайті армії США.

"Після випробувань система мобільного захисту від малих безпілотних літальних апаратів отримала індекс 6 - це означає, що вона успішно пройшла початкові конструкторські випробування, а проєкт може отримати фінансування для подальшої розробки. Випробування відбувалися на полігоні бази Форт Дікс у Нью-Джерсі», - йдеться в повідомленні.

Ці випробування були здійснені американським управлінням науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт у сфері розвитку бойових можливостей (CCDC).

Як відомо, систему BLADE розробляють у межах більш масштабного проєкту CCDC, який передбачає створення ешелонованої системи захисту від дронів різних типів, крилатих ракет, мінометних мін та артилерійських снарядів. Також у межах програми розробляють високоточні кулемети, лазерні та ракетні системи, здатні знищувати повітряні цілі певного типу.

Сама система BLADE являє собою модифіковану турель CROWS з кулеметом M2 калібру 12,7 мм, яка управляється дистанційно. На турель встановлена компактна радіолокаційна станція для виявлення невеликих ворожих об’єктів. Також у комплекс входять тепловізор та оптико-електронна система для роботи днем або вночі.

Деталі розробки залишаються в таємниці, відомо лише, що турель можна буде встановити на більшість військових машин армії США.