"В Україні ідеальні умови, щоб зробити аналог німецького S-Bahn",- Кравцов

Якщо зараз не вирішити питання з якісним зручним залізничним сполученням передмістя з Києвом, то будуть дуже сумні наслідки

Про це в інтерв’ю НВ.Бізнес розповів голова правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

“Два роки тому ми запустили човникову електричку. Але я не знайшов жодного керівника ні рай-, ні міськ-, ні обл- ніякої іншої адміністрації, яка бодай якось була готова з нами цей процес реалізовувати. Це невеликі гроші, але це великий плюс для транспорту. Вони витрачають величезні гроші на дороги і інше. А поруч є існуюча залізнична інфраструктура”, - каже він. 

За його словами, треба тільки знайти варіант спільного фінансування приміського сполучення:

“За попередні два роки мені не вдалося переломити ментальність: залізниця всім винна, а місцева влада ще при цьому піднімає податок на землю. Зараз, я впевнений, нам вдасться зрушити це питання з мертвої точки. Це дуже правильна річ”, - пояснив Кравцов.

“В Україні є ідеальні умови, щоб зробити аналог німецького S-Bahn ( залізниця міської метрополії, примісько-міський поїзд в Німеччині - ред.). У Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Львові - вже є потреба в цьому. В такому проекті найдорожче - це інфраструктура. Але вона вже існує! Питання в рухомому складі та інтеграції з міською владою та міським транспортом”,- додав він.