Уряд України веде переговори з Коломойським у справі ПриватБанку - Financial Times

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив Financial Times, що українська влада шукає “компроміс” з олігархом Ігорем Коломойським для вирішення ситуації з ПриватБанком

Про це пише Financial Times.

“Я повністю переконаний, що зараз нам потрібно зосередитися на зростанні і шукати спільні рішення, а не витрачати наші ресурси на знищення один одного. Тому я дуже позитивно сприймаю будь-яку риторику, спрямовану на пошук компромісу”, - зазначив він.

Гончарук додав, що “яке б рішення ми не знайшли, ми повинні знайти його разом з МВФ”.

Також за його словами, питанням займаються президент Володимир Зеленський і глава Офісу президента, колишній адвокат Коломойського- Андрій Богдан.

“Ми від початку розуміли, що це особливе питання, тому я ніколи не відповідав за нього. Богдан і президент особисто займалися цим питанням з самого початку”, - заявив він.

“Але я не сумніваюся, що президент і його офіс будуть на боці держави”, - висловив впевненість прем'єр-міністр.

За даними FT, неофіційні переговори про врегулювання ситуації з ПриватБанком поновилися після приходу Зеленського до влади. Швидше за все, від Коломойського не вимагатимуть відмовитися від усіх активів чи компенсувати збитки, завдані банку, повідомило виданню інформоване джерело.

Ексглава НБУ Валерія Гонтарева зазначила в коментарі FT, що виступає проти укладення угоди з Коломойським.

“Яке може бути врегулювання? Наш план щодо рекапіталізації був врегулюванням. Він не виконав свої обіцянки”, -заявила вона.