Законна влада на Донбасі востаннє була обрана в 2010 році, з нею і треба розмовляти, - Безсмертний

Роман Безсмертний закликав уряд розробити програму відселення українців з окупованих територій

Про це експредставник України в політичній підгрупі Тристоронньої групи з врегулювання ситуації на сході України Роман Безсмертний сказав у ефірі Еспресо.TV.

"Уже 5 років люди знаходяться в ідіотських умовах. Тому шановний уряд, зробіть програму відселення з окупованих територій. Тому що іде депопуляція, руйнування інфраструктури, вимирання людей. Дайте шанс тим, хто залишається патріотом, щоб вони вернулися і перейшли до іншої частини", - наголосив він.

Роман Безмертний також нагадав, що останні конституційні вибори на окупованих територіях Донбасу відбулися в 2010 році.

"Ось той актив: мери, селищні і сільські голови, депутати, які залишились патріотами України, з якими і треба вести мову. Бо вони – ключовий механізм у цій ситуації. Як на це подивиться Росія, мені байдуже. Росія домагається свого - руйнування України, нам треба робить своє", - наголосив політик.

Він також переконаний, що на переговорах Україні треба зайняти позицію, якою показати пріоритетність конституції України та законів України. 

"Ви говорите про те, що все має відбуватися по конституції і законах України. Воно буде так, буде виконуватись конституція і закони України. Вибори по закону України, конституція – по закону України. Ні вправо, ні вліво", - зазначив Безсмертний.