Дубінський хоче очолити ТСК з питань діяльності НБУ за останні 5 років

Олександр Дубінський пропонує створити комісію та призначити себе її головою.

Про це інформує НВ.Бізнес.

Регламентний комітет підтримав проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності керівництва НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в 2014-2019 роках.

Ініціатором проєкту постанови є нардеп від “Слуги народу”, заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський. Згідно з ним, в ТСК пропонується включити нардепів від “Слуги народу” Анну Скороход, Олександра Горобця, Олега Дунда, Олександра Куницького, Миколи Глушка, Ігоря Фриса, Олександра Корнієнко, депутатів від “Опозиційної платформи - За життя” Сергія Льовочкіна і Вадима Рабиновича, Костянтина Бондарєва з фракції “Батьківщина”, Тараса Батенко з групи “За майбутнє” і позафракційного депутата Антона Яценка.

Якщо постанову проголосують, вона буде розслідувати діяльність НБУ в останні роки, які привели до "штучного банкрутства банків, нанесення шкоди вкладникам і кредиторам; присвоєння бюджетних коштів через механізми махінацій; значну девальвацію національної валюти".

Комісія також запропонує перелік осіб, яких можна притягнути до відповідальності на основі розслідування.