ПриватБанк у власності Коломойського був "пірамідою" без активів, - Гонтарева

Ексочільниця Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що напередодні націоналізації "ПриватБанку" в ньому не було ніяких активів

Про це вона сказала в інтерв'ю Лівому берегу.

"Я - банкір, який працює за Базельськими принципами, який для всіх банків робив однаковий стрес-тест, однакові критерії, всіх однаково змушував докапіталізувати їхні структури. Програма рекапіталізації була однаковою для всіх, підкреслюю", - заявила Гонтарева, відповідаючи на питання, чи намагалися колишні власники з нею домовитися ще на етапі націоналізації банку.

"Я не знаю, як так можна, коли в банк внесли 155 млрд - там навіть не діра в капіталі була, там не було активів. Пам'ятаєте він говорив, що Порошенко хотів відібрати у нього "1+ 1"? Після цього виходить Ткаченко та каже, що каналу "1+1" ніколи не було в заставі "ПриватБанку". Так ось, в цьому банку не те що "1+1" не було, там навіть елементарно жодної заправної станції не було! Не було активів взагалі. Це була "піраміда". А тепер в новому інтерв'ю він уже розповідає, що Гонтарева - месія, яка увійшла в змову з американцями і вирішила вбити олігархів", - сказала екс-глава НБУ.