Рада ратифікувала протоколи про уникнення подвійного оподаткування з Туреччиною та Швейцарією

Верховна Рада України підтримала протоколи про уникнення подвійного оподаткування із двома країнами - Туреччиною та Швейцарією. Це важливий крок для боротьби з офшорами та оптимізацією податків

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Законопроєкт №0004 "Про ратифікацію протоколу між урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до конвенції між урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та протоколу до неї, вчинених у м. Києві 30 жовтня 2000 року", підтримали 307 парламентарів.

Протокол між урядом України та урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно підтримало 320 нардепів.

“Це важливий крок для боротьби з офшорами та оптимізацією податків”, - пояснили у Мінфіні.

“Ратифікація Протоколів допоможе привести Угоди до новітніх стандартів міжнародного оподаткування OECD та Плану дій BEPS, зокрема розширить можливості для обміну податковою інформацією та удосконалить процедури вирішення податкових спорів за допомогою арбітражу та застосування права на отримання переваг”, - йдеться у поясненні Мінфіну.