Вибори в Ізраїлі: жодна політсила не здобула більшість

В Ізраїлі у вівторок пройшли дострокові парламентські вибори, на яких, відповідно до перших результатів екзит-полу, жодна політична сила не здобула переконливої перемоги

Про це повідомляє Jerusalem Post.

"Судячи з результатів екзитполів, проведених на виборчих дільницях в Ізраїлі, ні одна з основних політичних сил не змогла здобути перемогу на парламентських виборах у країні, які завершились ввечері вівторка", - йдеться у повідомленні.

Діючому прем’єр-міністру Беньяміну Нетаньягу і очолюваній ним правій партії "Лікуд", судячи з перших результатів, не вдасться зібрати коаліцію в ізраїльському Кнесеті: для цього необхідно отримати як мінімум 61 місце в парламенті, в якому засідають 120 депутатів. Втім, не можна говорити і про перемогу головного противника Нетаньяху - відставного командувача армією Ізраїлю Бенні Ганц, який очолює лівоцентристський блок "Кахоль-Лаван".

Так, відповідно до одного з опитувань, "Лікуд" і "Кахоль-Лаван" набрали однакову кількість голосів і отримали по 32 мандати. Ще один екзит-пол показує, що у "Кахоль-Лавана" буде 34 місця в парламенті, а у "Лікуду" - 33. Згідно з результатами третього опитування, блок Ганца отримав 33 мандати, а партія Нетаньяху - 31.

Ні Нетаньягу, ні Ганц результати екзитполів не коментували, вважаючи за краще дочекатися офіційних результатів виборів.