Автомати, кийки і перекрита траса: у Росії затримали шамана, який йде виганяти Путіна з Кремля

У Бурятії 19 вересня викрали якутського шамана Олександра Габишева, який йшов до Москви виганяти Путіна з Кремля

Про це пише Радіо Свобода.

Зазначається, що вночі до табору приїхало кілька машин. Люди в масках оточили намет шамана, "увірвалися, повалили шамана на землю ... з автоматами, з кийками, поволокли його в машину", а після відвезли в невідомому напрямку.

"Траса була перекрита спецслужбами зі зброєю", - розповів очевидець викрадення.

За словами свідків, зрозуміти, хто затримував було неможливо, ніхто з людей в масках не представився і не показував посвідчення. Тих, хто хотів пояснень і задавав питання поклали обличчям на землю. 

Де зараз знаходиться Габишев - невідомо. Припускають, що його, ймовірно, відвезли в Улан-Уде.

Російське видання Znak.com з посиланням на одного з очевидців уточнює, що затримання проводила поліція, припускаючи, що проти шамана може бути порушено справу за статтею "Організація екстремістського угрупування".

Нагадаємо, якутський шаман Олександр Габишев йде уздовж далекосхідних трас в бік Москви, звідки у 2021 році має намір вигнати главу РФ Володимира Путіна.

"Він (Путін, - ред) кривавий демон. Коли його не буде - буде свобода. Свобода - це найдорожче... Хорошу, нормальну людину оберете. З усім світом який у злагоді, просунута, сучасна, ринкова людина, а не наш диктатор. Фашист, який сів при владі", - говорить якутський шаман.