"Мінеру" мосту Метро в Києві повідомили про підозру в хуліганстві

Оксана Коляда зазначила, що Олексій Белько не мав наміру скоєння терористичного акту, а лише хотів привернути увагу до себе та життєвих проблем, які накопичилися в нього

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За інформацією начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, зараз затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. З ним спілкуються слідчі, які призначили низку експертиз, у тому числі психіатричну.

"Чоловіку оголошено про підозру за двома статтями: 296 (Хуліганство) та 259 (Завідомо неправдиве повідомлення) Кримінального кодексу України, за що передбачено до семи років позбавлення волі. Під час проведення обшуків, у тому числі за місцем проживання правопорушника вибухових пристроїв чи речовин не знайдено", - зазначив він.

Як повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час зустрічі із затриманим, у якій брали участь адвокат Масі-Мустафа Найєм, народний депутат України Яна Зінкевич та військовий психолог Андрій Козінчук, чоловік попросив у киян вибачення за всі незручності та висловив готовність нести повну відповідальність за скоєне.

"Ми не виправдовуємо дії правопорушника, однак не можемо відвернутися від цієї ситуації. Адже тепер ми розуміємо, що чоловік не мав наміру скоєння терористичного акту, а лише хотів привернути увагу до себе та життєвих проблем, які накопичилися в нього", - сказала Коляда.

Також вона додала, що відсьогодні міністерство супроводжуватиме справу військовослужбовця та надаватиме всіляку допомогу, у тому числі психологічну та правову.