Зміна Нацради: Княжицький назвав пакетне голосування спробою легалізувати олігархічні підкилимні домовленості

Верховна Рада попередньо підтримала законопроєкт про звільнення та призначення членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення, що передбачає пакетне голосування

Про це народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький розповів у кулуарах Ради, передає Еспресо.TV.

Він пояснив, чому не підтримав законопроєкт №2036 про звільнення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 

"Пропонується пакетне голосування. Якщо не вибереться хоча б один з пакету, то все голосування скасовується. Для чого це робиться: зараз голосування відбувається за кожного окремого члена. Фракції і громадські організації між собою домовляються. Це відбувається прозоро, чесно, видно, хто за кого голосує", - зазначив Княжицький. 

Він пояснив, що трапляються ситуації, коли в одній партії є декілька впливових груп: одні підтримують одного олігарха, другі – іншого.

"Вони не можуть домовитись. Пакетне голосування пропонується для того, щоб вони "під килимом" домовилися. А тоді пакетом проголосували, щоб ніхто нікого не обдурив. Адже може статися так, що одна група чи партія пообіцяє підтримати одного кандидата, а за другого вони не віддадуть голоси. А пакетне голосування - це просто спроба змінити склад Нацради і легалізувати через закон підкилимні домовленості про призначення цього складу, - зауважив нардеп. - Пункт про пакетне голосування – абсолютно корупційний пункт для легалізації підкилимних олігархічних домовленостей людей, які кажуть, що прийшли служити народу".

19 вересня парламент підтримав за основу законопроєкт про звільнення членів Нацради з телерадіомовлення