Бюджет 2020: Княжицький просить Зеленського повернути видатки на Інститут книги, МАН та дитячу освіту

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький звернувся з трибуни Верховної Ради до президента України Володимира Зеленського із проханням повернути видатки на Інститут книги й Малу академію наук

Про це передає Еспресо.TV

"Коли я відкриваю бюджет і бачу, що зменшено фінансування на МАН на 27 млн грн, я не розумію, чому. Малі академії наук є по всій Україні і фінансуються місцевими бюджетами, але з центрального бюджету діти можуть їздити на спеціальні конференції та навчання закордон. Все це зменшено і викреслено з бюджету", - зазначив Княжицький.

За словами нардепа, фінансування зменшили й Українському інституту книги.

"На 30 млн грн зменшили фінансування Українського інституту книги. Інститут купує книжки для бібліотек, проводить програму "Українська книга", яка повинна підтримувати українських талановитих авторів, сприяє перекладу українських авторів закордоном".

Відтак Княжицький звернувся до президента Зеленського із проханням повернути ці видатки.

"Але я бачу, що 26 млрд виділяється на РНБО і розумію, що головою РНБО є президент України. Тобто, це кошти, які поступають в його персональне і особисте розпорядження. Єдине, що мені залишається - звернутись до президента із проханням повернути видатки на інститут книги, МАН і дитячу освіту", - заявив він.