"Імпічмент Коломойському": на Банковій активісти вимагають позбавити олігарха українського громадянства

Представники "Демсокири" вимагають позбавити українського громадянства Коломойського, щоб ним могли зайнятися міжнародні судові та слідчі органи

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з місця подій.

Під Офісом президента збираються люди. Їх вже кілька десятків, вони стоять із прапорами політсили "Демсокира", тримають у руках плакати із вимогою позбавити олігарха Ігоря Коломойського його українського паспорту.

Вони наголошують на тому, що олігарх Коломойський надто активно втручається у політичне життя України, зокрема намагається впливати на зовнішню політику, а також на банківську систему. Так само активістів обурює і нещодавній відкритий візит Ігоря Коломойського до ОПУ.

Навіть пресслужба Зеленського згодом опублікувала фото зустрічі і повідомляла, що на зустрічі ішлося про ведення бізнесу в Україні і про енергетичні питання.

І тепер представники "Демсокири" хочуть, щоб Коломойського позбавили українського громадянства, щоб ним могли зайнятися міжнародні судові та слідчі органи.

Навесні американське ФБР розпочало справу проти Коломойського, зокрема щодо відмивання коштів. Активісти кажуть, що спокійними акціями не обмежаться і планують вдатися до більш радикальних кроків.